• In Nederland zit vrouwenvoetbal al jaren in de lift. Ook bij FC Den Helder is dit de afgelopen tijd goed merkbaar. Sinds een paar seizoenen heeft de vereniging in verschillende leeftijdscategorieën een of twee volledige meidenteams.

    Daar is door een enthousiast team hard voor gewerkt en met allerlei publieksactiviteiten willen zij deze groei doorzetten.

    Jochum Mollema, Fons Wilbrink, Noelle de Jong, Manon Kulsdom, Priscilla Haringa, Bob Kessing en Stefan Schotman hebben het er druk mee. “Een goede organisatie is erg belangrijk”, zegt Manon “Je moet vooraf je kader goed neerzetten, wil je kunnen groeien.

    En groeien, dat doen we!” “Bij vrouwenvoetbal is de benadering anders, maar ook de manier van indelen, begeleiding en de interpretatie van voetbal.

    Bij FC Den Helder willen we hier de juiste begeleiding aan geven met groeimogelijkheden”, aldus Manon. Zo wordt er twee keer in de week intensief getraind. En er wordt geluisterd naar specifieke wensen. “We betrekken iedereen bij de verschillende activiteiten en daardoor is de saamhorigheid sterk. We nemen iedereen serieus, of je nu gewoon lekker wilt voetballen, of het beste uit jezelf wilt halen. Daarnaast is er voor de trainers en trainsters vanuit de vereniging gelegenheid om cursussen te volgen.

    Met tal van andere activiteiten biedt FC Den Helder voor ieder wat wils. Zo organiseerde de club onlangs een vriendinnenmiddag waarbij de meisjes met een vriendin met elkaar konden trainen en een wedstrijd spelen. En zijn er jaarlijks meerdere terugkerende evenementen. Wil je een keer meetrainen? Dat kan, neem dan contact op via info@fcdenhelder.nl