• Met de nieuwe versoepelingen rondom Corona die vrijdag 14 januari bekend zijn gemaakt, mag er vanaf 15 januari weer volop gevoetbald worden bij F.C. Den Helder. Van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, want er zijn geen restricties rondom tijdstippen dat je je activiteit moet beëindigen. Waar we nog wel op moeten wachten, is het spelen van competitiewedstrijden. Dat geeft iedereen mooi de tijd om op tijd fit te zijn voor de eerste wedstrijd!

  Hieronder vind je alle nodige informatie over de mogelijkheden om weer te voetballen en helpen we je op weg met een aantal tips om iedereen weer zo snel mogelijk op het voetbalveld te krijgen!

  Versoepelingen per 15 januari 2022

   

  Positief nieuws, want als een van de weinige sectoren mag de sport weer grotendeels open! Eindelijk kan iedereen, jong en oud, weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen op de club, op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijd. Wel zijn er nog een paar andere regels waar rekening mee gehouden dient te worden.

  • Kantine mag nog niet open.
  • Kleedkamers en douches mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB). Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen, dit geldt voor de leeftijdsgroep vanaf 13 jaar. 
  • Publiek is niet welkom

  Voor ons een eerste stap om zo snel mogelijk de competities te herstarten en dat we weer kunnen gaan uitkijken naar een mooi seizoen met publiek en een open kantine.

  De start van de competitie is dus in zicht, des te belangrijker om alle voetballers weer zo snel mogelijk fit te krijgen. Met name voor de senioren is het van groot belang om weer voetbalconditie op te bouwen om blessures te voorkomen.Maar ook om deze groep weer op de club en velden terug te zien. Hieronder een aantal tips om dit goed aan te pakken!

  1. Organiseer op een eenvoudige en vernieuwende manier leuke trainingen, interne wedstrijden of toernooien. Met de tool Voetlab van de KNVB worden clubs ondersteund om makkelijk voetbal te organiseren.

  https://www.knvb.nl/info/59136/voetlab

  2. Op zoek naar een leuke training of voetbal-activiteit voor zowel jeugdspelers als senioren? Binnen Rinus bieden we alle handvatten die een trainer nodig heeft. Bovendien vind je hier een aantal handige tips om blessures te voorkomen tijdens het opstarten van de trainingen.

  PLATFORM RINUS Vind hier inspiratie voor een leuke training of voetbal-activiteit voor zowel jeugdspelers als senioren.