• JO13-1 van FC Den Helder ook actief tijdens de Halve van Den Helder.

  Afgelopen weekend stond Den Helder in het teken van de Halve van Den Helder. Zaterdag waren er heel veel wandelaars op de been om de afstand van 21,3 km af te leggen.

  Zondag was het de beurt aan de hardlopers en tijdens dit hardloop evenement stond FC Den Helder bij een verzorgingspost.

  De verzorgingspost werd bemand door onze spelers van JO13-1, Coach Guido Meijer en assistent Frank Freeburg en Jose de moeder Mex. 

  Een leuke groep die op deze zondag FC Den Helder positief op de kaart hebben gezet. 

  Even na 11 uur kwamen de jongens, Guido, Frank, Jose en ondergetekende naar de plek waar de verzorgingspost moest komen te staan.

  Het was alleen even wachten op de materialen die geleverd zouden worden. De jongens hadden geen probleem met het wachten zij vermaakten zich prima in de duinen en waren heerlijk aan het spelen.

  Ondertussen werd de vlag van FC Den Helder opgehangen, we moeten natuurlijk ook goede reclame maken voor de club.

  Na een belletje naar de organisatie kregen we te horen dat de bus onderweg was.

  Want de lopers zouden al bijna starten vanaf Willemsoord, wij stonden op het 15 km punt dus het zou nog wel even duren maar toch……

  Nog even gewacht en na enkele lange minuten werden de materialen gebracht, klaptafels, voorraadtanks met water en sportdrank, dozen met bekers, kuipen met sponsen en vlagbanners van de halve. 

  Tevens een mand met wat lekkers en voor eenieder een kleppet met het logo van de Halve van Den Helder. Deze werd meteen vol enthousiasme door eenieder op zijn hoofd gezet.

  Alles werd meteen door de groep gereed gezet, een kleine instructie hoe de bekertjes gevuld moesten worden. Niet te vol want ze worden samengeknepen als de lopers eruit drinken.

  Niet lang daarna kwamen de hele snelle lopers er al aan en na een klein kwartier de vele andere lopers. 

  Met uitgestrekte hand werden de bekertjes sportdrank of water en sponsen aan de lopers uitgereikt. Dit met veel enthousiasme en blijdschap als een loper een bekertje of een spons van ze aannam. Ook riepen de jongens bemoedigende woorden naar de lopers.

  Frank was druk met de bezig de bekertjes aan het vullen en Guido en Jose waren de, door de lopers op de grond gegooide bekertjes en sponsen aan het oprapen om deze in de kliko te doen.

  Toen de laatste loper langs was geweest werd alles netjes opgeruimd en kwam rap daarna de bus om alles weer op te halen. 

  Een dikke pluim voor onze jongens van JO13-1, Guido, Frank en Jose.

  Joke de Vreugd

  Jeugdcommissie