• Gemeenteraad legt geld bij voor verbouwing FC Den Helder!

    2 jul 2024
  • De gemeenteraad van Den Helder heeft maandagavond vier ton extra beschikbaar gesteld voor de verbouwing van het sportcomplex van voetbalvereniging FC Den Helder. Dat geld is nodig om de gestegen bouwkosten te dekken en FC Den Helder te kunnen voorzien van een nieuwe tribune en extra kleedkamers.

    De stijging van de bouwkosten is deels veroorzaakt door de gestegen prijzen van materiaal en elektrische installaties en deels omdat niet alle kosten voldoende in beeld waren. De kosten die niet goed zijn meegerekend zijn onder meer de kosten voor het uitvoeren van onderzoeken, legeskosten en architect kosten. Daarnaast vallen de sloopkosten van de huidige tribune hoger uit omdat er asbest verwijderd moet worden.

    Hoewel de raad licht geschrokken is van de kostenoverschrijding van bijna vijftig procent, zijn alle fracties het er over eens dat FC Den Helder daar niet de dupe van moet worden. De gehele raad benadrukte maandagavond het sociaalmaatschappelijke belang van de voetbalvereniging. Het besluit van de gemeenteraad om extra geld beschikbaar te stellen, zorgt ervoor dat de bouw van een nieuwe tribune en extra kleedkamers door kan gaan. De verbouwing wordt naar verwachting in het derde en vierde kwartaal van dit jaar afgerond.