• Financieel Contactpersoon

 • NIEMAND BUITENSPEL

   

  FC Den Helder, ING, KNVB en maatschappelijke partners slaan handen ineen zodat ieder kind kan voetballen

   

  Niemand buitenspel

  Als hoofdsponsor van het Nederlands voetbal zet ING zich ervoor in dat ieder kind moet kunnen voetballen. Uit onderzoek blijkt dat, landelijk gezien, 1 op de 11 kinderen opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een voetbalclub te betalen. Juist in tijden van spanning is sporten extra belangrijk én gezond. Vaak zijn er meer mogelijkheden om toch te kunnen voetballen, ook als er even minder of geen geld is. Mogelijkheden die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. ING gaat daarom samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de NSR (Nederlandse Schuldhulproute) zorgen dat dit jaar zoveel mogelijk Nederlandse amateurverenigingen een financieel ontactpersoon krijgen. De financieel contactpersoon gaat gezinnen helpen de juiste (lokale) regelingen te vinden, zodat kinderen toch kunnen voetballen.

  Contactpersoon

  Bij FC Den Helder hebben we inmiddels ook een financieel contactpersoon t.w.: Raymond Krieger (“bij FC Den Helder willen we niemand buitenspel laten staan, omdat ieders voetbalplezier belangrijker moet zijn dan eventuele financiële problemen”)  Hij is bereikbaar via het e-mailadres: rcm.krieger@quicknet.nl
  Hij is inmiddels opgeleid om leden van FC Den Helder, die daar behoefte aan hebben, te begeleiden bij het zoeken naar de juiste hulp. Hij is er niet voor om te helpen schulden op te lossen, maar op strikt vertrouwelijke basis kan hij helpen gebruik te maken van lokale – en evt. landelijke voorzieningen.

  Bewegingsarmoede
  Zo probeert FC Den Helder, gesteund door kennis van de ING, ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven voetballen, ook als er even geen budget is. De jeugdcommissie van FC Den Helder omarmt dit initiatief en hoopt op deze manier de ondersteuning te kunnen bieden die de (ouders/verzorgers van) jeugdleden en potentiële leden van FC Den Helder nodig hebben. Richard van Steijn, voorzitter van de jeugdcommissie: “als jeugdcommissie vinden wij dat ieder kind de mogelijkheid zou moeten hebben om te voetballen en we zijn dan ook erg blij met het initiatief ‘Niemand buitenspel’”.

  Zie ook www.ing.nl/niemandbuitenspel

  of

  https://geldfit.nl/gids/voetbal/?utm_medium=partner&utm_source=ing&utm_campaign=voetbalvooriedereen-site