• De meiden van FCDH MO15-1 winnen weekendtoernooi in Leeuwarden!

  10 jun 2024
 •  

  Afgelopen weekend stond voor de meiden in het teken van een driedaags toernooi. Vrijdagmiddag de schooltas in de hoek gegooid om bepakt met luchtbed, slaapzak en powerbank af te reizen naar SC Leovardia. Bij aankomst stond voor de 11e editie van dit toernooi een gigantisch tentenkamp van ruim 50 voormalig legertenten klaar. Na een gezellige vrijdagavond met zang en dans tot in de late uurtjes volgde een bijzonder kort maar bovenal koud nachtje.

  Klokslag 8 uur, de wekker klinkt: wakker worden, opfrissen, tenue aan en op naar de eetzaal voor een stevig ontbijt. Op het programma staan voor vandaag namelijk drie poulewedstrijden die het verdere verloop van het toernooi bepalen. Maar geen beste start, de ochtendwedstrijd wordt kansloos met 2-0 verloren. Nagenoeg de gehele selectie blijkt tijdens de nachtelijk kou te zijn getransformeerd in een groep living-statues in een 1-4-3-3 opstelling die alleen lijken te bewegen bij geluid vanuit de dug-out. De ambities op sportief vlak lijken na deze wedstrijd wat te moeten worden bijgesteld.

  Gelukkig wordt de tweede wedstrijd, weliswaar nipt, met 1-0 gewonnen. Een goede plaatsing voor de finaledag blijft daarmee in eigen hand. Tijdens de derde en laatste wedstrijd van de zaterdag wordt met een sterke 3-0 zege de tweede plek in de poule veiliggesteld. Meestrijden om de plekken 1 tot en met 6 blijft zo tot de mogelijkheden behoren. De tenues kunnen in de wastas want het sportieve deel van de zaterdag zit erop. De dag echter nog niet, op het programma staat een feestavond met drive in show in de kantine. Met 50 jongens- en meidenteams blijft het in en rondom de kantine lang onrustig. Nadat om 01.30u de laatste speelsters worden gesommeerd om nu toch echt naar de tent te gaan, zit de zaterdag er voor iedereen (eindelijk!) op.

   De heldere zondagochtend maakt dat de lokale haan het tentenkamp alweer vroeg laat ontwaken. Ondanks dat de ochtendroutine hetzelfde is als de dag ervoor blijkt afscheid nemen van de slaapzak deze ochtend nóg moeilijker. Ontbijt om 9.00u, 9.15u tenue aan, 9.30u lopen naar voetbalcomplex, 9.40u warming-up en om 9.50u start wedstrijd 1. Het past precies! De meiden treffen de winnaar van de andere poule en daarmee op papier dus een lastige tegenstander.

  Keuzestress volgt, vol voor de winst of juist proberen de nul vast te houden. Voor het laatste wordt gekozen.

  In de relatief korte wedstrijd van 22 minuten worden alle zeilen bijgezet en wordt het doel met succes behaald, eindstand 0-0. Een half uurtje om bij te komen en op naar de tweede wedstrijd. Nu gaat het er om. Verlies leidt tot een troostwedstrijd om de 5e en 6e plek. Winst kan leiden tot een plek in de inmiddels toch wel begeerde finale. Duidelijk is wel geworden dat alleen winnen waarschijnlijk niet voldoende zal zijn. Ook het doelsaldo zal nagenoeg zeker een rol gaan spelen. Het strijdplan wordt ter harte genomen en komt duidelijk naar voren tijdens de wedstrijd. Gretig en vol energie laten de meiden een klinkende 6-0 overwinning op het wedstrijdformulier noteren. Nu afwachten van de concurrent tegen deze zelfde tegenstander doet. Lukt het hun om er 7 te maken?! Of hebben de meiden zich als ware cupfighters tot een plaats in de finale geknokt? Dat laatste blijkt een uur later onder toeziend oog van de meiden het geval. 

   Zondagmiddag 14u. Aftrap van de finale tegen De Blokkers MO15-1. Een bekende tegenstander voor de meiden uit eerdere competities. Een sterke groep meiden die weinig goals tegenkrijgen en makkelijk scoren. Een 22 minuten lange intense wedstrijd volgt. Een mooie en spannende pot om te zien, strijd van twee kanten, mooie acties en zo nu en dan een flinke overtreding, maar dit wel met respect over en weer. Ondanks dat de meiden van FC zelf de grootste kansen hadden eindigde de wedstrijd in een toch bevredigende nul-nul. Een penaltyreeks volgt.

  De ervaring die de meiden in 2023 hebben opgedaan met de penaltyreeks bij het binnenhalen hoofdprijs tijdens het KNVB-eindtoernooi bleek nu goed van pas te komen. Rustig en bekwaam werden de meest penalty’s verzilverd. Door goed keeperswerk werd de beslissende penalty gestopt en kon de spanning plaatsmaken voor blijdschap.

  Wederom een mooie trofee die de meiden bij kunnen bijplaatsen in de prijzenkast!