• Complex op slot i.v.m. nieuwe corona besmettingen!!

  22 nov 2020
 • De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in een hoog tempo op. Alle adviezen en maatregelen van de overheid zijn nu gericht op het vertragen en indammen van het aantal besmettingen. Deze maatregelen treffen helaas ook sportclubs, dus ook ons als F.C. Den Helder.

  Vandaag ontvingen wij bericht van de GGD dat er bij F.C. Den Helder een behoorlijk aantal jeugdspelers positief zijn getest, het betreft jeugdspelers tussen de 8 tot 15 jaar.

  Er werd meteen bij gezegd, dat het niet perse zo zou zijn dat de besmettingen bij het voetballen zijn opgelopen, maar dat het natuurlijk wel mogelijk is.

  Tevens zijn een aantal spelers en leden van de technische staf van de A-selectie positief getest.

  Als bestuur vinden we dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en we hebben besloten alle activiteiten in elk geval tot 7 december stop te zetten. Dit betekent dat er vanaf maandag 23 november geen activiteiten mogelijk zijn op het terrein van F.C. Den Helder.

  We willen het risico niet lopen dat het virus zich via onze leden verder verspreidt en dat mensen besmet raken.

  Wij geven het volgende advies:

  • Spelers die positief getest zijn, vragen dit te melden bij hun medespelers / trainers.
  • Advies aan spelers die langer als een kwartier in aanraking zijn geweest met deze besmette spelers, krijgen het advies om 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Vooral ook letten op de symptomen!!