• COA-AMV Den Helder organiseert i.s.m. F.C. Den Helder een groot voetbaltoernooi voor meer dan honderd alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) jongeren.

  Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 (12.00 - 17.00 uur) op Sportcomplex De Streepjesberg, dat F.C. Den Helder voor deze dag ter beschikking stelt.

  COA AMV Den Helder heeft een samenwerking van ruim 4 jaar met de lokale voetbalclub F.C. Den Helder. Een aantal AMV-jongeren zijn hierdoor ingestroomd naar verschillende teams van F.C. Den Helder binnen de reguliere KNVB-competitie. In de herfstvakantie van 2021 hebben we in de samenwerking een fantastisch COA-voetbaltoernooi georganiseerd. Er is toen een toernooi georganiseerd met 6 teams waaronder COA Dronten, Drachten, Beetsterzwaag en Den Helder.

  Er waren ruim honderd jongeren uit de COA-opvang die deelnamen.

  Jongeren zijn erg enthousiast en vragen al langer om een nieuw toernooi te organiseren vanwege het succes in de herfstvakantie.

  Daarom hebben we weer contact met elkaar gezocht en organiseren we opnieuw een toernooi voor AMV-jongeren, met de AMV-locatie en de locaties die al eerder meegedaan hebben. 

  We verwachten dat er ongeveer 10 elftallen meedoen aan dit toernooi. 

  Deelnemende teams zijn behalve uit Den Helder: Amsterdam, Dronten, Beetsterzwaag en Drachten.

   

  COA Den Helder AMV bedankt zijn samenwerkingspartner F.C. Den Helder voor deze sportieve bijdrage!