• BEDANKT Sinterklaas en de Pieten.

  De kabouters en spelers van JO8, JO9 van FC Den Helder kunnen terugkijken op een geslaagd Sinterklaasfeest. Dit jaar was het feest weer in Cinema de Zevenskoop.

  De foyer was vrolijk versierd met slingers en natuurlijk alle mooie kleurplaten.

  Na het welkomstwoord van de jeugdvoorzitter Richard van Steijn werd de film gestart.

  Aandachtig zaten de kinderen naar de “Club van Sinterklaas en De verdwenen schoentjes” te kijken. 

  In de pauze kregen de kinderen chips en limonade en kwam Sinterklaas en zijn Pieten de foyer binnen lopen. 

  Sinterklaas bleef eerst nog even gezellig kletsen met de kinderen in de foyer. 

  Ik weet niet of het Sinterklaas was of de beide voorzitters (jeugd en hoofd) maar die wilde ook nog even samen op de foto Sinterklaas en de Pieten.

  Daarna met zijn allen naar de zaal om samen met de trainers, ouders soms een oma, broertjes en zusjes het feest verder te vieren.

  De Sint vond dat de kinderen de kleurplaten zo mooi hadden gekleurd, dat hij bij elke leeftijdsgroep Kabouters, JO8 en JO9 1 prijsje uitdeelde.

  Diverse teams werden door de Hoofdpiet op het podium geroepen. 

  De “Trainerspieten” hadden wat over hun team geschreven en dat stond nu in het grote rode boek. 1 “Trainerspiet” had zelfs een heel leuk gedicht geschreven over JO8-3. 

  Dat las de Hoofpiet op en Sinterklaas vroeg of het klopte wat de Trainerspieten hadden opgeschreven.

  Helaas werd het een beetje onrustig in de zaal, want de Pieten hadden, bleek achteraf, al stiekem een cadeau uitgepakt en opgeblazen en schopte de bal zelfs helemaal tegen het plafond. Sinterklaas vroeg toen of de Pieten de bal even wilde vasthouden. 

  De Pieten kwamen met allemaal zakken het Podium op.

  Daarna mochten alle trainers, dat waren er helaas niet zoveel door het WK, even bij Sinterklaas komen. Ze bleven op afstand staan en toen zei de Sint, zijn jullie bang voor mij. Nadat ze een liedje hadden gezongen, bedankte hij ze voor hun inzet bij de club en kregen zij een cadeautje van Sinterklaas. 

  De Hoofdpiet zei, dat als zei weg zijn de aanwezige spelertjes van F.C. Den Helder namens Sinterklaas nog een cadeautje krijgen.

  Tevens kregen alle kinderen ook de broertjes en zusjes die niet voetballen nog een lekkere traktatie.

  Door een financiële bijdrage van de vrienden van FC Den Helder kon Sinterklaas de kinderen weer een leuk cadeau aanbieden.

  Joke de Vreugd

  Namens de Jeugdcommissie