• Per 1 oktober worden KNVB-boetes en administratiekosten die FC Den Helder moet betalen voor overtredingen rondom en tijdens wedstrijden verhaald op het betreffende team/de betreffende speler/de betreffende begeleider. Het gaat om alle boetes die voortkomen uit overtredingen m.b.t. wedstrijden zoals gele & rode kaarten, spelen zonder spelerspas, wegblijven zonder (tijdige) afmelding, onjuiste invoer digitale wedstrijdformulier.

  Op de boeteregeling is hetzelfde invorderingsbeleid van toepassing als bij de contributie en kleding.

  Wij hopen en verwachten dat iedereen zijn/haar uiterste best zal doen om er in alle opzichten een mooi seizoen van te maken en dat het aantal overtredingen en boetes tot een minimum beperkt zal blijven

  Een gele kaart kost in het amateurvoetbal in het seizoen 2022/ 2023 bij senioren €16,60. Bij de jeugd (junioren/pupillen) ligt de boete iets lager, namelijk €7,60. Wanneer een team-official, zoals een leider of trainer een gele kaart krijgt, dan krijgt hij of zij een boete van €16,60. Speel je in de B categorie, dan wordt de gele kaart niet genoteerd op het wedstrijdformulier. Je hoeft dan alleen 10 minuten aan de kant en volgt er geen boete.  Als je in de A categorie voetbalt, dan dien je wel te betalen als speler/staflid.

  Mocht je als A-categorie speler de vierde, achtste of daaropvolgende gele kaart krijgen van het seizoen, dan word de boete verhoogd naar €29,40.

  De boete van een rode kaart kost €29,40 bij de senioren. Bij de jeugd is dit €16,60. De KNVB heeft dit ook wel aangeduid als ‘Registratie met uitsluiting tot gevolg’, ‘Registratie twee waarschuwingen in één wedstrijd’ en ‘Strafoplegging na veldverwijdering’. Je betaalt dus niet extra wanneer je na twee gele kaarten vervolgens een rode kaart krijgt. Directe rode kaarten worden zowel bij A als B categorie op het wedstrijdformulier genoteerd (2x geel bij een B categorie wedstrijd niet).

  Bestuur FC Den Helder