Nieuws

Verslag DTD-FC Den Helder
02-09-2019 00:00:00

Van Piet van der Zwaag van DTD ontvingen wij onderstaand verslag, onze hartelijk dank hiervoor.

 

DTD onderuit in beker tegen een sterk Den Helder. 
Ruststand 1 – 2, eindstand 3 – 5.

Wat in de eerste helft al duidelijk werd had Den Helder niet te klagen over technische bagage. Stuk voor stuk hadden ze vrijwel allemaal daar een deel van meegekregen. DTD had moeite om de bal in de ploeg te houden maar Den Helder liet DTD iedere keer weer terugkomen in de wedstrijd. Als men het van die kant bekijkt had Den Helder achterin nog de nodige moeite, dan de wedstrijd.

In de 4e minuut was het al raak voor Den Helder, good old Ingmar Waard schoot van dichtbij de 0 – 1 tegen het net. Maar amper drie minuten later was het alweer gelijk, penalty oordeelde scheidsrechter van dienst Auke Sikke Broersma. Er gebeurde niet zoveel heel veel maar net voldoende om de scheidsrechter het oordeel van een penalty te doen geven. Steffen Hansma beloonde zichzelf en schoot de 11 metertrap feilloos binnen.

Zo dat was nog eens een begin van een wedstrijd. In de 20e minuut was het wederom Ingmar Waard die Den Helder op voorsprong zette. Links en rechts was het achterin bij DTD alle hens aan dek, want ook met de snelheid voorin had Den Helder een prima wapen. Daar waar DTD kon werd de aanval gezocht en dat getuigde van moed. Tot aan de pauze werd er niet meer gescoord. Maikel Hottinga stopte in die 1e helft ook nog een paar inzetten van Den Helder met katachtige reacties.

De 2e helft kenmerkte zich door een wat gedurfder spel van DTD-zijde. Maar dat hield in dat er achterin wat meer ruimte kwam voor de snelle tegenstoot. En daar profiteerde Den Helder uitstekend van. In de 58e minuut was het Djezz Serpara een man met technische voetbal in zich die de 1 – 3 liet aantekenen. Nu kon het alle kanten op voor DTD, Den Helder drong te veel aan en dat resulteerde in een foutje achterin.

Lieuwe de Boer ontfutselde de bal van de Den Helder speler en zette aangekomen tegen de achterlijn prima voor. Anonio Soldo had de assist op waarde ingeschat en zo werd de 2 – 3 een feit. Maar de fraaiste treffer moest nog komen, David Albert een van de constantste speler van Den Helder ging op avontuur, uit een moeilijke hoek kreeg hij de bal nog tegen het net en de marge was weer 2. De koek was ook voor DTD nog niet op, een handsbal in de zestien werd door scheidsrechter Auke Sikke Broersma beloond met een penalty voor DTD. Daar waar Steffen de eerste penalty hoog in het net schoot was de 2e laag, hard en in de hoek.

DTD rook dat er wat meer in zat en een fraaie corner van de jarige Ybele Reitsma kon de keeper van Den Helder Jelmer Philip nog net de vingertoppen tegenaan krijgen. Hendrik Harm Kingma stond al klaar om de bal in het doel te koppen. Maar aan de andere kant werd de goal gemaakt en wel door invaller Sainey Trawally. Sainy was op snelheid moeilijk te kloppen en hij zorgde voor de eindstand, 3 – 5.

M. vr. groet Piet van der Zwaag DTD.

 

https://www.flickr.com/photos/77907504@N06/albums/72157710653020998?fbclid=IwAR2YzYwfR7duqJGkq9lWixS-dwppwJSzkO3tAGrWRNnssUm6x-yHTJYV4cc

Hoofdsponsor

Sponsors

FC Den Helder 1

Pupil van de week